Så här lånar du e-ljudböcker

Så här lånar du e-ljudböcker

För att börja låna e-ljudböcker hos oss behöver du ett bibliotekskort med pinkod

På denna webbplats spelas ljudböcker enbart upp strömmande, och sparas inte på datorn, surfplattan eller i mobilen. Du måste vara uppkopplad på Internet när du lyssnar (tänk på att kostnader för din uppkoppling kan tillkomma). Om du vill ladda ned ljudfilen till din enhet måste du skaffa appen Biblio.

Lyssna i Biblio

Appen Biblio gör det smidigare att lyssna på bibliotekets ljudböcker, till skillnad ifrån när man lyssnar via webbsida så går det med Biblio att ladda ned ljudböckerna till telefonen/plattan och lyssna på dem när du inte är uppkopplad mot internet. Så det är perfekt att ta med sig på resan!

I appen kan du söka, utforska, låna och lyssna på ljudböcker – både on- och offline. Du loggar in med ditt vanliga lånekortsnummer/personnummer+pinkod och har tillgång till bibliotekets hela ljudbokssortiment.

Du hittar appen Biblio Library i App Store och Biblio i Google Play. Det kostar inget att ladda hem appen och den fungerar både för iOS och Android-enheter.
 

Sök upp ditt bibliotek i rullistan på Biblios startsida och logga in med ditt vanliga lånekortsnummer/personnummer och pinkod. När du hittar en bok du vill låna klickar du knappen Låna och sedan Play-knappen. Spelaren kommer automatiskt ihåg var någonstans i boken du slutade lyssna om du pausar eller stänger av.

Boken finns under Mina Lån på bibliotekets webbplats. Lånetid 28 dagar och max 4 lån/7 dagar.

Lyssna i webbläsaren


Logga in på bibliotek.hultsfred.se med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och pinkod. Sök upp den bok du vill lyssna på och tryck på titeln eller bokomslaget för att komma till katalogposten. Tryck på knappen Lyssna i dator eller Lyssna i Iphone/iPad eller Lyssna i Android.

När du ska fortsätta lyssna på ljudboken loggar du in på webbplatsen och går till Mina lån. De ljudböcker du har lånat de senaste 28 dagarna visas på sidan. Klicka på knappen "Hämta e-bok" under den ljudbok du vill fortsätta att lyssna på. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast.

Sök

Språk