Hoppa till innehåll
Gymnasiebibliotek Gymnasiebibliotek

Lyssna på en bok


Ljudböcker

Det finns ljudböcker både som cd och mp3-format på cd. De flesta av böckerna finns på huvudbiblioteket. Vi plockar ut dem till skolbiblioteken, så säg till om det är någon speciell bok eller genre som du vill läsa. Det finns även böcker som har en cd fastsatt på pärmen.


Daisy

Om du behöver stöd i läsningen finns Daisyböcker. Har vi inte den boken du vill ha, kan vi oftast bränna ner den från MTM, Myndigheten för tillgängliga medier. Det finns även Daisy och ”vanlig” bok som det går att låna tillsammans, de kallas Bok&Daisy.

Om du vill, kan du registrera dig för egen nedladdning. Då kan du ladda ner Daisyböcker från Legimus till din egen dator. Det går även även att ladda ner genom en app till din iPhone/iPad eller Android.

För att få tillgång till egen nedladdning, bokar du ett möte med din skolbibliotekarie. Du behöver godkännande av dina föräldrar för att börja ladda ner böcker. Vi visar hur man hittar böcker, hur man laddar ner dem och vad som är viktigt att tänka på. Vill du veta mer om hur du laddar ner Daisyböcker så kan du gå till Legimus hemsida. Här finns det bland annat instruktionsfilmer. 

Hultsfreds bibliotek, Stora Torget 2, 577 26 Hultsfred | biblioteket@hultsfred.se | Hultsfreds kommun