Så här lånar du e-böcker

För att börja låna e-böcker hos oss behöver du ett bibliotekskort med pinkod och ett användarkonto hos Adobe. Mailadressen och lösenordet du fyller i använder du sedan för att kunna låna e-böcker. Du kan läsa e-böcker på din dator, smartphone/surfplatta eller läsplatta. Här nedanför finns instruktioner till respektive format.

Du kan också välja att läsa boken strömmande, direkt i din webbläsare. Du behöver då endast vara inloggad på bibliotek.hultsfred.se
Kontakta oss om du behöver ytterligare hjälp!

Du kan låna tre e-böcker eller strömmade ljudböcker per vecka (7 dagar, oavsett veckodag). Lånetiden för en e-bok är 28 dagar.

Smartphone eller surfplatta

Hämta en app för att läsa e-böcker. Vi rekommenderar i första hand Biblio - där lånar man böckerna direkt i appen. Man väljer sitt bibliotek och skriver in lånekortsnummer/personnummer och pinkod. Sedan kan man direkt söka och låna böcker.

Man kan också använda andra program (appar) för att läsa e-böckerna som Aldiko, Digital editions och Pocketbook. Här finns en lista på alla program som fungerar.
Första gången du lånar e-bok måste du fylla dina Adobe-uppgifter i appen. I Aldiko t. ex. trycker du på menysymbolen och väljer därefter Om och Lägg till nytt DRM-konto.

Logga in på bibliotek.hultsfred.se med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och pinkod. Sök upp den bok du vill läsa och tryck på titeln eller bokomslaget för att komma till katalogposten. Tryck på knappen Ladda ner (EPUB).
När boken laddats ner kan du välja att öppna den med Aldiko eller Digital editions osv.

Dator

Installera programmet Adobe Digital Editions på din dator och logga in med e-postadressen och lösenordet du använde för att registrera dig på Adobe.
Adobe Digital Editions öppnas automatiskt och du kan börja läsa boken.

Läsplatta

Ha Adobe Digital Editions öppet och se till att du står i "biblioteksvyn" (klicka på den lilla rutan med de tre bokryggarna överst till vänster på sidan för att komma dit).
Anslut läsplattan till datorn. En ikon för läsplattan dyker upp nere till vänster i Adobe Digital Editions.
Dra din bok från biblioteksvyn ner till ikonen för läsplattan. Vänta till boken kopierats till plattan, sedan kan du koppla från läsplattan från datorn.

Undantag!

En del läsplattor har trådlös uppkoppling, och behöver inte kopplas till datorn för att ladda ner en bok.

Har du en läsplatta med e-boksprogrammet Reader använder du detta program. Öppna Reader och verifiera läsplattan med mailadressen och lösenordet från ditt Adobe-konto (behöver endast göras vid första lånet).

Hultsfreds bibliotek

Måndag: 09:00 - 19:00