Hoppa till innehåll
Annat sätt att läsa Annat sätt att läsa

Bok och telefon

Att läsa på annat sätt

Det finns olika sätt att läsa böcker på. Här kan du se vilka andra möjligheter till läsning som finns på biblioteket.

Ljudböcker

En ljudbok är en bok som du kan lyssna på. De finns både på cd och mp3. Det kan vara väldigt mysigt att lyssna på en bok till exempel när man ska åka långt i bilen eller när man är sjuk och ligger i sängen.

Talböcker

En talbok är en bok som man kan låna och lyssna på om man har något funktionshinder som gör att man inte kan läsa vanliga pappersböcker.

En DAISY-talbok lyssnar man på med en särskild DAISY-spelare (finns att låna på biblioteket), en mp3-spelare eller en dator.

De flesta nya böcker finns inlästa som talböcker. Tala bara om vilken bok du vill läsa så hjälper vi dig!

Egen nedladdning

Du kan också få tillstånd att ladda ner böcker själv från Legiumus till din dator eller direkt till en app i din telefon eller surfplatta. Hör av dig till oss på biblioteket om du vill komma igång med Egen nedladdning.

Om du vill ha mer information om talböcker och DAISY kan du titta på Legimus.

E-ljudböcker

Om du har en dator eller telefon/surfplatta kan du också låna och lyssna på e-ljudböcker. Det är helt gratis! Du behöver inte gå till biblioteket för att låna e-ljudböckerna utan du kan befinna dig var som helst. Det enda du behöver förutom en dator/telefon/surfplatta med internet, är ett lånekort och pinkod. Mer information om hur man lånar hittar du här.

E-böcker

Du kan också gratis låna e-böcker. En e-bok är en bok som du läser på din dator eller läsplatta. Du behöver inte gå till biblioteket för att låna e-böckerna utan du kan göra det var som helst. Det enda du behöver förutom en dator med internet, är ett lånekort och pinkod och en särskild e-boksläsare (som man kan ladda hem gratis från internet). Mer information om hur man laddar ner och hur man lånar hittar du här.

 

 

Öppettider & Kontakt

  

Hultsfreds bibliotek

Måndag
kl. 09-19
Tisdag
kl. 09-17
Onsdag
kl. 09-19
Torsdag
kl. 10-17
Fredag
kl. 09-17
Lördag
kl. 10-13

0495-24 00 88

biblioteket@hultsfred.se

Kontakt

 

Virserums bibliotek

Måndag kl. 10-19
Tisdag kl. 15-19
Onsdag kl. 10-15
Fredag kl. 10-15

0495-24 03 72
virserums.bibliotek@hultsfred.se

Kontakt

 

Hultsfreds bibliotek, Stora Torget 2, 577 26 Hultsfred | biblioteket@hultsfred.se | Hultsfreds kommun